2021-01-06
寻晚想食台湾菜,见呢间咁多人排队,应该好好食,所以就买返屋企试下啦。🐔盐酥鸡扒便当 $60鸡扒嘅炸粉唔会太厚,咬落松脆,鸡肉嘅肉汁鲜甜,好适合用嚟送饭食。饭本身会有卤肉同卤肉汁,饭本身自己食都已经好好食,有埋鸡扒就真系完美,鸡扒嘅份量都几多,有四五块,啱晒食肉兽。🥣台式汤品台式便当个餐包埋台式汤品,呢个汤嘅味道有啲似关东煮嘅汤,饮落有少少胡椒味,汤入面有娃娃菜同木耳丝,都几好味。🌶半份甜不辣 +$13叫左便当之后加$13就可以要半份小食,我拣左甜不辣。有两大片圆形嘅甜不辣,切开成6份,味道正常,咬落有口感。食第一啖,原来甜不辣真系唔辣,但系唔甜。🧋仙草冻奶茶(走甜)$10(原价$20)叫左便当之后,加饮品可以减$10,所以呢杯饮品只需$10,抵。冻奶茶我叫咗走甜,因为自己本身唔系好钟意食太甜嘅嘢,走甜嘅奶茶可以清楚品尝到茶同奶本身嘅味道,几有意思,苦苦哋配翻甜甜哋嘅仙草,成个感觉唔错。价钱几抵就可以食到一餐丰富嘅台湾菜,开心。
🐔盐酥鸡扒便当 $60
🥣台式汤品
🌶半份甜不辣 +$13
🧋仙草冻奶茶(走甜)$10(原价$20)
价钱几抵就可以食到一餐丰富嘅台湾菜,开心。