2023-07-08 56 浏览
位于观塘商厦嘅呢间餐厅主打台湾菜,有便当、牛肉面、拌面,还有台式火锅,见到唔少人都有叫火锅食,我地当然都要打边炉喇😋边炉要收加一服务费,但其他食物就唔洗!叫左蔬菜养生锅配鹿儿岛豚梅肉套餐$128,材料有蔬菜、丸,粉面饭都可以自己拣!豚梅肉一碟都有7-8块,豚肉脂肪比例均匀,唔会有猪膻味,入口都几软腍😋火锅套餐加$28可以追加甜品,荔液满白峰,系烧仙草加云呢拿雪糕,仲有三色芋圆同荔枝爆爆珠,呢个配搭好正好好味,烧仙草好滑溜,芋圆就好Q弹😆而且仲好大碗,必点!👍🏻👍🏻牛肉面就系红烧汤底,仲可以拣浓度,即使拣咗最浓味都唔会太咸😆味道刚刚好。牛肉亦唔会觉得韧,炆到好软淋,完全唔觉得柴😋小食就点左最爱嘅盐酥鸡,鸡粒炸到好酥脆,唔会沾上厚粉,肉质嫰滑🤤叫左两杯台式饮品,柠檬绿茶多多同粒粒西柚多多,两杯都唔错,但粒粒西柚多多个口感会正D,有埋果肉🥰