2023-05-26
搬左嚟土瓜湾住,平时都会成日叫外卖平台,最近食过几间台湾牛肉面外卖,都麻麻地,一间就个汤底太重药材味,牛肉鞋,一间就牛肉好淋,但个汤酸酸地,同埋啲面煮太淋今日又叫外卖平台 台湾牛肉面,送到嚟见卖相普通,都唔抱太大期望,点知食落有惊喜㖞!佢个汤底系几间中调得最好味,甜甜地辣辣地,个牛呢,见佢切咁厚都担心会靭,点知都好够淋,仲有几旧大大旧,个面都好弹牙唔错,最想赞系棵小棠菜,竟然都煮得好够淋好入味,超欣赏!平时都系搭单做配菜,出面嘅餐厅9成都系煮唔淋,好生好硬唔好食,但呢间餐厅连棵菜都有用心去煮,呢啲细节位真系令人印象深刻,所以令我平时极少留言都忍唔住要上嚟写篇文赞下佢我老公话碗面正常啰,但系以今时今日香港嘅外卖质素,煮到正常水准已经唔简单,仲有杯珍珠奶茶味道都唔错,唯一要弹就系啲珍珠唔够淋,有改善空间唔好意思,张相系食到一半先影😅因为平时都唔系相机食先食之前都无谂过写食评总括嚟讲佢嘅味道唔算惊为天人不过外卖嚟讲已经算系水准之上有机会可以试吓,用心煮嘅值得支持
唔好意思,张相系食到一半先影😅
因为平时都唔系相机食先
食之前都无谂过写食评
总括嚟讲佢嘅味道唔算惊为天人
不过外卖嚟讲已经算系水准之上
有机会可以试吓,用心煮嘅值得支持