2021-12-12 108 浏览
今日去北角汇行完街后顺便去食野 见到E 间台湾野 好似几多人食 多人食即系好味啦 所以一于去试下先 叫左一碗三牛荟 即系牛𦟌 牛筋 牛肚 , 牛肉汤清甜浓郁 面质有口感 牛𦟌入味松软 不过又唔系一咬就散哂 牛筋入味 牛肚几爽口 份量都几大份架 不过见人地又叫手抓饼 好似好香禁所以又叫埋起司鸡蛋手抓卷饼 手抓饼几香脆 入面有生菜丝 芝士同鸡蛋配合得好好 芝士半溶 食到饱之后都仲觉得几好味 食到有少少口渴 所以就叫左杯台式饮品 叫左杯清爽d嘅饮品 柑桔柠檬爱玉 酸酸甜甜 爱玉滑嘟嘟 好有口感 爱玉好似果冻 饮落口好解肥腻感 不过原来台面上仲有一樽辣菜莆 用黎𩠌牛肉面十分配搭 同都几惹味架 最后埋单都系一百蚊多少少就可以食到禁丰富 下次再黎我会想试下佢地嘅盐酥鸡同卤肉饭 因为份量几多 又好似好多人叫 隔离个小朋友又食到津津有味
不过原来台面上仲有一樽辣菜莆
2021-12-09