2020-01-26 266 浏览
年三十放半日终于有时间收咗工可以去铜锣湾行年宵。喺行年宵之前当然要医咗肚先!年三十收炉要好好慰劳自己。喺Openrice见到呢间台湾野好似唔错,决定一试。虽然价钱唔平,但午餐时间都几多人等位,食物质素应该都有保证,我地大概等咗20分钟就入得。我哋叫咗一个犇之三宝面同一个麻婆豆腐饭,饮品就叫咗香芋奶绿(+$12)同芋圆奶绿(+$15)。犇之三宝面有牛腩、牛肚同牛筋。三样都煮得好冧,好入味。汤头好清无乜油,但有好香浓嘅牛味。面质弹牙有咬口,好食。个麻婆豆腐饭都煮得唔错,辣辣地好开胃,送饭一流。饮品系正常台饮质素,下次会试下奶盖系列,好似唔错。环境感觉好舒服,好有台湾食店嘅感觉,值得一提,员工服务态度好好,感觉好warmP.S. 佢个牛肉面面质好唔错,几好食,cashier隔离有得买独立包装,有4款味,大家有兴趣可以买黎试下。

犇之三宝面有牛腩、牛肚同牛筋。三样都煮得好冧,好入味。
汤头好清无乜油,但有好香浓嘅牛味。面质弹牙有咬口,好食。

个麻婆豆腐饭都煮得唔错,辣辣地好开胃,送饭一流。

饮品系正常台饮质素,下次会试下奶盖系列,好似唔错。

2020-01-24
  • 犇之三宝面