2023-12-08 63 浏览
今日我要同大家分享一下我去咗嘅滚爷火锅嘅食评。好多人都话佢嘅火锅味道好正。今次我都亲自去食咗佢嘅火锅,嚟睇下究竟系咪真系咁好食。首先,我要讲讲佢嘅招牌菜式,猪八戒拼盘。呢个拼盘包括猪润、注要同猪肉片。猪润系滚爷火锅嘅招牌肉料之一,佢嘅肉质鲜嫩多汁,入口即化。注要系一啲猪肉嘅经典部位,肉质鲜美,韧度适中。至于猪肉片,切得薄薄嘅,煮熟后更加嫩滑。整个拼盘嘅肉品质量都好高,食落去真系鲜甜可口,令人回味无穷。而家讲下4人海鲜拼盘。海鲜全部都好新鲜,质量冇得讲。海鲜肉质鲜甜弹牙,真系一啖咬落去好过瘾。而且呢个拼盘份量好大,足够4个人享用,非常适合同朋友一齐嚟食。最后,我要提一提滚爷火锅嘅皇帝菜,皇帝菜嘅味道鲜美,食落去口感丰富,同其他肉类菜式相较之下更加清爽健康。总括而言,滚爷火锅系一间值得一试嘅火锅店。佢嘅猪八戒拼盘有精选嘅猪肉,味道鲜美;而4人海鲜拼盘则提供丰富嘅海鲜选择。