2023-03-24
好多次经过见到华香鸡已经心郁郁想试下,听讲佢系老字号,啲鸡出名够滑,仲用上新鲜鸡,呢晚终于有机会嚟食下。 餐牌选择除咗有佢嘅signature华香鸡同茶香鸡外,仲有卤味小食,牛腩煲,白鳝煲等等,价钱又相当亲民。两口子乜都想试下,点咗华茶鸡半只再加金牌卤水饭。金牌卤水饭($68)- 入面有鲜鸡肾、卤猪耳、卤腩片、卤猪手、卤鸡蛋,卤水够晒入味,唔错。个餐仲有白饭(可加$3转黄姜饭)、老火汤或饮品。华香鸡拼茶香鸡(半只 $118)- 华香鸡同茶香鸡两款口味都各有特色,华香鸡鸡入口嫩滑,鸡味浓郁。而茶香鸡则有茶熏香味,入口充满惊喜。点埋葱油同豉油食,味道更加正。 黄姜饭 - 带有淡淡姜黄味,配埋香嫩嘅鸡肉食,味道超夹呀。 餐厅标榜不添加味精、鸡精、糖精、醋精及香精,感觉健康好多。环境古色古香,充满传统特色,食物水准高,店员十分亲切有礼,值得捧场。
黄姜饭 - 带有淡淡姜黄味,配埋香嫩嘅鸡肉食,味道超夹呀。