2019-03-18 89 浏览
今日出咗尖沙咀行街, 我哋由尖沙咀行返去旺角, 经过佐敦嘅时候有啲肚饿, 所以喺附近揾餐厅食午饭, 老婆话想食得清清地, 经过佐敦见到间食饺子嘅小店,过左去睇下,觉得食物都啱食,入咗去试。 京葱牛肉饺子配酸辣汤饺子皮都够薄, 馅料有牛肉和京葱嘅香味,几新鲜, 应该系新鲜包既( 因为见到有店员即场包饺子)酸辣汤底基本酸辣汤嘅材料都有例如木耳,豆腐,笋丝等等, 酸和辣比例都做得好好, 好味, 好味到我要叫多碗小酸辣汤。千层酱猪耳有啲似凉拌猪耳, 但相比起凉拌猪耳做多啲功夫而做到千层嘅效果, 食落几爽口,有少少辣。鸡丝拌粉皮呢度嘅鸡丝拌粉皮嘅麻酱几香, 几开胃, 仲有爽口嘅青瓜丝, 捞埋一齐食,几清新。饮品就叫咗杯冻豆浆

京葱牛肉饺子配酸辣汤

千层酱猪耳