2023-05-20
— #cowcow中环放假咗大馆街下夜晚顺便系附近食埋晚餐先返屋企今次拣咗间马来西亚菜试下食物质素好有惊喜( ˶ ̇ ̵ ̇˶ )♡餐厅比较隐蔽都要揾咗一阵先至揾到如果大家想去可以系些利街嘅pure fitness行入去会最快捷( ー̀֊ー́ )੭”餐厅座位唔多装修行深色嘅型格风有高枱矮枱墙上面有好多有格调嘅照片装饰店员会同每位客人介绍菜单同是日推介非常之友善贴心 ♡⃛ ̖́-• ───── [ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ]───── •⧐ 秘制马来西亚咖喱喇沙汤面 | $142⧐ 火热砂煲香浓肉骨茶 | $165⧐ 日式海藻沙律 | $98⧐ Japan Suntory The Premium Malt's White | $88⧐ Suntory The Premium Malt's Bottle beer | $68• ────── [ ☾ ] ────── •⸝⸝⸝☾ 日式海藻沙律新鲜蔬菜同海藻配以芝麻酱系一个非常好嘅开胃菜( •̤ᴗ•̤ )♡⸝⸝⸝☾ 秘制马来西亚咖喱喇沙汤面佢有好多款𩠌拣今日嘅推介我哋叫珍宝大蚬拼海虾我都几钟意食蚬所以就叫咗呢一个上枱嘅时候都吓亲因为佢好大碗佢非常之足料汤底好
放假咗大馆街下
我都几钟意食蚬所以就叫咗呢一个
上枱嘅时候都吓亲因为佢好大碗
佢非常之足料
汤底好浓郁之余唔会话太辣
好啱我口味(✿´༥`✿)
⸝⸝⸝☾ 火热砂煲香浓肉骨茶
配咗白饭、油炸鬼及手工蒜香米饼
呢个汤底用咗唔同嘅药材去熬制而成
店主拣嘅药材都系对女性好好嘅
而且佢冇加任何防腐剂同埋糖
想养生嘅朋友仔可以试吓呢一个
喺上菜嘅时候非常之新鲜滚热辣
佢仲配有一个蒜泥酱
系比大家觉得唔够浓味嘅时候可以加落去
我就非常之钟意呢一个肉骨茶
下次都会再嚟食ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )
• ───── [ 𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ]───── •
味道 𝟺 / 𝟻
环境 𝟺 / 𝟻
服务 𝟻 / 𝟻
卫生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟺 / 𝟻
• ──── [ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 ]──── •
📍 Brick by Brick (中环)
中环士丹顿街21号地库