2020-09-10 104 浏览
2人限聚令下,好耐好耐冇出街食晚餐,今晚终于忍唔住要去近近地的彩园商场食下泰国嘢。我同老公两个人总共叫咗四样嘢食再加一杯饮品。第一样系海南鸡喇沙,啲鸡皮同肉都好爽滑,个喇沙嘅味道亦唔错,食完啲鸡肉你会见到个碟底有只鸡的第二样系个并盆,样样都好味,特别个虾饼,好弹牙又唔油腻第三样系软壳蟹米纸卷,呢个出呼意料咁好味,因为有大量嘅新鲜蔬菜包享入面,好清新,可以平衡番个并盆嘅炸物。最后我地叫了一个甜品,椰汁西米糕,呢个西米糕真系好好好味,佢面头有一层椰汁布丁,下面隋咗西米重有几米粟米同椰果/椰子碎,我下次一定会再叫呢个甜品食。另外,有一段小插曲,就系我食食下跌咗只筷子落地,我都未执番个待应已经攞咗对新嘅俾我,佢地的招呼真系值得一赞。 完

我同老公两个人总共叫咗四样嘢食再加一杯饮品。

第二样系个并盆,样样都好味,特别个虾饼,好弹牙又唔油腻