REFLECT Restaurant & Bar

2023-11-01 56 浏览
墨西哥餐厅喺香港唔想见,但系墨西哥嘅美食一直都系好吸引!今日就嚟咗呢一间几呀特色嘅墨西哥餐厅食饭黑松露惹菌薯团呢个系好特色嘅意粉,因为佢系用意粉同薯仔整成一粒粒意粉,食落去好弹牙,唔系薯仔,亦都唔系意粉嘅口感,配上黑松露,从戎,惹菌,唔似普通嘅黑松露意大利面,几好食!墨鱼肉酱阔条面起初以为黑色,但系原来系蕃茄肉酱嘅颜色,佢𠮶种肉嘅质地好特别,唔似免治牛肉,但系又唔完全似墨鱼,偏向中间嘅口感,阔条面又大条又弹牙,配合埋仪式蕃茄酱,令人垂涎三尺墨西哥烤肉我觉得最好食系呢一样,因为佢系几特别嘅,抛咗鸡肉,然后配合埋洋葱同埋其他酱料,好惹味,配上墨西哥烤饼㗎蕃茄蓉、薄荷酱、乳酪🧀️,将酱汁图上虾饼上面再将鸡肉做洋葱摆上去夹埋一齐食,好似夹饼咁样食,超好味!!加上要再薄荷酱同埋乳酪,令到成件事唔会好济,仲好清新😻串烧拼盘串烧有牛肉同埋鸡肉,一共有六吋,每样三吋, 份量嚟讲算系唔错,而且烤肉啱啱好,唔会烤的太焦Fresco kiss外貌好靓,好清新,有青青嘅青柠味同埋个学名,用嚟打卡都几唔错

黑松露惹菌薯团

墨鱼肉酱阔条面