壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2018-07-04 2037 浏览
同老婆两个都钟意打边炉,不过净系打边炉有时会觉得单调左D,同朋友倾开计佢话兆万有间壹蒸锅除左打边炉仲有蒸锅,呢日就同老婆嚟帮衬下。餐厅光猛阔落,座位坐得舒服。开始时侍应畀我哋先拣汤底。粥锅、水煮麻辣鸡锅、四川麻辣汤等等一共有十五款可以拣,我同老婆左三文鱼头番茄锅。拣完汤底就再入纸拣刺身,刺身都系任食嘅,落完单好快就到,每款食落都好新鲜。👍汤底一上枱已经闻到浓郁的番茄香味,汤底一滚开侍应就会将首轮的蒸品放喺汤底上面蒸大约8分钟就可以食喇😋首轮蒸品大部分都系新鲜嘅海鲜,上面铺左好多粉丝同蒜蓉,蒸嘅时间又掌握得好好,蒸品唔会过火食落新鲜好味!餐厅都提供左好多种类嘅蒸品可以无限追加。食完蒸品就轮到打边炉了,呢度嘅雪花肥牛肉够牛味又嫩滑,赞!除左牛肉我哋仲点左滋补花胶,厚身又弹身;鲜鹅肠、牛柏叶、鱼皮饺、炸鱼皮、山根、冬菇、粟米、油麦菜,除左呢D仲有好多其他配料可以拣。😋😋😋餐厅仲提供好多款饮品同雪糕任饮任食,当然要叹返D雪糕先走啦😚
餐厅光猛阔落,座位坐得舒服。

拣完汤底就再入纸拣刺身刺身都系任食嘅,落完单好快就到,每款食落都好新鲜。👍

食完蒸品就轮到打边炉了,呢度嘅雪花肥牛肉够牛味又嫩滑,赞!