2023-02-08 237 浏览
每逢午饭时间,呢一间面店一定大排长龙,就算要排,我都唔介意,因为真系好好味😋正唔正宗我唔敢讲亦都唔想乱抛书包,只系好啱我个人口味,我系一个食得浓味嘅人,这碗面就是我嘅comfort food!每次必点娘惹叻沙🍜和咖央多士🧇,另外呢度系可以加面,啱哂大胃和小胃嘅朋友一齐食!先讲汤底,味道非常浓厚,椰香味🥥十足但不会过多,不会盖过本身嘅香味和辣劲。配料方面,非常丰富,一碗面有3只虾开边🦐,豆卜,鱼片🐟,鸡丝🐔,鸡蛋🥚。豆卜系亮点,吸哂叻沙汤嘅精华,非常好食,而虾肉出奇地新鲜弹牙,再配上我最爱的米线,大满足!咖央多士🧇系无论几饱都一定要食。面包外脆内软是基本,重点是份量极多嘅斑兰咖央酱,好似食雪糕咁,超级好食!

娘惹叻沙
2023-02-08