2024-04-06 478 浏览
刚参加完活动,和男友在西环揾食。晚上9点左右,老实讲喺而家嘅香港真系好难揾食,抱住我唔想又食大财团快餐店的心理,一路走到西营盘地铁站附近… 漆黑之中见到呢间泰好好小店,柔和橙灯竟然仲要坐无虚席!心想:就试呢间!看过餐牌后价钱非常实惠,全日套餐包括大部份泰菜餐厅必点粉面饭连埋杯饮品都系$65-70,仲要唔驶加一。同男朋友嗌左青木瓜沙律、泰式炒金边、湿炒猪河同埋飞天通菜。菜式一碟一碟咁送黎,份量唔算多但食到背后厨师的用心,味道好好,好有家嘅感觉!可以说是我喺香港食过最好味嘅泰菜👍🏻👍🏻 食到一半已经开始想念味道,想试哂所有食物!如果开喺屋企附近就好了!柠茶用的是泰国红茶底,应该有人很喜欢有人不喜欢吧?埋单4碟食物连饮品,每人hkd120,不错不错!泰菜来说真的是超便宜,还要是这样高质!温馨泰菜家庭小店,希望大家多多支持👍🏻

温馨泰菜家庭小店,希望大家多多支持👍🏻

飞天通菜

湿炒猪河