2021-01-03
今次系喺星期日下午去左试M6冰室。本身都有食过其他鲗鱼涌嘅冰室,知道鲗鱼涌其实都几多呢类型嘅冰室,但搭车经过见到有新餐厅都会想试一试。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️咁今次系食咗佢嘅午餐6号set,蕃茄汤底配叉烧,其实同隔离𠮶间冰室嘅某一个餐几乎系一模一样。不过唔同嘅系呢一间好似好食啲👏🏻😍~好食在呢一个番茄汤系稀D,真系一个汤嚟,但系都好有蕃茄味,同埋食到有一粒粒嘅蕃茄!🥫▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️另外好出色嘅就系我地加左$5转左嘅奶油猪,好均匀嘅奶同油,超级够热同脆嘅包,重要啲奶又系渗入个包到!😋😋欣赏!(btw系有两片奶油猪,张相只系影到一片,因为第二片食紧😂)▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️室内环境方面都坐得几舒服,同埋唔知系咪星期日嘅关系,职员冇赶/催过我哋走(鲗鱼涌好多冰室都会限时食/赶人)间铺好新好干净✨每枱都会有纸巾🧻同埋好似系用日本蛋🇯🇵
间铺好新好干净✨每枱都会有纸巾🧻同埋好似系用日本蛋🇯🇵