2019-08-26 1106 浏览
本身谂住去某杂志卖晒广告位于佐敦𠮶间食寿司,点知新店开张人龙长到见唔到队尾,所以离开咗,沿着油麻地方向继续行睇吓有冇日本料理,点知真系比我地揾到一间叫礼三丼既餐厅。餐厅做紧优惠,全日半价,就坐低左试试。餐牌款式多,性价比高,拉面,寿司,刺身,炒饭丼饭都有 仲有自选定食套餐都只系$75,几抵食!我哋就叫咗一版海胆,虽然同餐牌上面嘅图片份量唔系好一样,不过海胆真系好鲜甜,容易入口,绝对系高质海胆,不过紫菜就麻麻哋,可能放耐左唔够脆。餐牌上面嘅海胆刺身系咁样嘅。。。不过$100算系咁啦,图片只供参考叫咗蟹子寿司,北寄贝寿司同油甘鱼寿司同埋八爪鱼刺身。寿司都系$18一款,除咗油甘鱼其余两款都好新鲜,北寄贝爽甜!寿司饭醋味比较轻,个人比较钟意食酸小小嘅寿司饭,蟹子寿司就冇乜特别,都系紫菜唔够脆口,都好味既!呢味叫做金龙,即系炸虾天妇罗寿司,真系即叫即炸,虾天妇罗上到枱仲热辣辣脆卜卜,寿司饭嘅比例啱啱好,好味!呢只生蚝唔记得叫咩名,不过我极力推介!生蚝非常新鲜,大只又饱满!加埋秘制酱汁,别有一番风味,平时食生蚝我就咁加柠檬汁,因为我觉得咁先食到蚝嘅鲜味,今次呢只基本上咩都唔使加,蚝本身好cream
餐厅做紧优惠,全日半价,就坐低左试试。

餐牌款式多,性价比高,拉面,寿司刺身,炒饭丼饭都有

仲有自选定食套餐都只系$75,几抵食!

叫咗蟹子寿司,北寄贝寿司同油甘鱼寿司同埋八爪鱼刺身寿司都系$18一款,除咗油甘鱼其余两款都好新鲜,北寄贝爽甜!

呢只生蚝唔记得叫咩名,不过我极力推介!生蚝非常新鲜,大只又饱满!加埋秘制酱汁,别有一番风味,平时食生蚝我就咁加柠檬汁,因为我觉得咁先食到蚝嘅鲜味,今次呢只基本上咩都唔使加,蚝本身好creamy 好滑加上酱汁又好鲜甜,简直系享受!

半磅肥美三文鱼,肥瘦适中,肉质唔会太实,但又未至于入口即溶,我比75/100分,而家做紧半价几十蚊真系好抵食!

烧鱿鱼系就几香,不过好似过熟硬左小小,甜甜地有啲炭烧既香味。
不错
食咁多嘢埋单都系五百几蚊,超抵食!
2019-08-25