2019-11-28
亚莱泰早几个月以来过一次,感觉这家餐厅的食物性价比高,非常抵食,而且佢无加一就更化算啦!餐厅主打泰国及东南亚菜,选择不少。店员亲切有礼,更向我们主动推介甜品选择呢!泰式虾饼:虾饼的份量非常多,有三大件,每件都厚厚实实,如果两个人食完都几饱㗎 !味道非常唔错,作为餐前小食系不错的选择。泰式海鲜湿炒可:海鲜份量好多,有虾、鱿鱼、蚬、菜……湿炒可的汁够味,所以河粉都好够味。河粉亦都炒得几香口。蒜蓉炒椰菜苗:椰菜苗不嬲都好味,只需用蒜蓉炒,清清的就好够味,食到我唔停口。印式烧饼:我哋虽然今次冇点咖喱,但都点左两客印度薄饼,皆因见到个饼真系好香好味。热辣辣又充满牛油味,好香好正。椰汁西米糕:椰汁西米糕入边加咗芋头,令到口感特别左,唔太甜,味道刚刚好。椰汁炖燕窝:呢个系店员姐姐推介嘅,而家做紧特价, $40有找,热热嘅椰汁里面有好多碎燕窝,滋补又养颜。最后佢嘅饮品有部份做紧买一送一嘅优惠,我哋都叫咗两杯泰式饮品,味道都唔错。