2021-07-26
梅窝美食推介!好味意大利菜🥰身为一个foodie,wingwing.foodfood出发前就bookmark咗呢间餐厅,系梅窝码头行5分钟就到😚 Pizza系薄底但唔会好似饼干咁脆,朋友几钟意,食多几块都唔腻,二个人食small size就啱啱好,3个人以上就可以挑战大pizza喇~ 仲可以拣两款味!超钟意食菠萝嘅我二话不说就拣咗Ham & Pineapple,酸甜菠萝加咸香火腿同芝士,正😚 隔离枱个Truffle+Mushroom都好好食咁。至于意粉,心思思款款都想试,最后拣呢个Pirikara Chicken Pasta,酱汁少少辣而辣味持久,加埋迷迭香同忌廉,酱汁浓郁得嚟层次又丰富,同样价钱系市区真系好难食到呢个味道同份量。最后食饱饱忍唔住嗌多个自家制嘅Tiramisu,咖啡酒同Mascarpone Cheese味道好balance,食落好滑溜,埋单$3xx 唔算贵。提提你,餐厅只收现金,座位唔多,不过可以带狗仔嚟一齐食嘢!
梅窝美食推介!
好味意大利菜🥰