2022-07-31
元朗有好多出名食店,喺元朗广场隔离条街都有唔少,今次就试咗呢主打手打牛肉汉堡包嘅Hasam。店舖亦提供有鹅肝嘅汉堡包,不过我本身对鹅肝冇太大兴趣🤡所以就冇试。店舖主打外卖生意,不过店内都有少量嘅座位提供堂食,如果唔系我约咗上其他朋友屋企,我都会选择堂食🤔因为佢系全部都系即叫即做,当食可以食到食物啱啱出炉最好嘅味道,同时保留最好嘅卖相,唔似我外卖自取搞到有少少走型😖马森至尊套餐 $95用得自己店舖做汉堡包名,就知系自信之作🙆馅料包括有烟肉、豚肉汉堡、牛肉汉堡、炒蛋、生菜、蕃茄、洋葱丝。面包皮厚身内里松软,带有芝麻香,系我钟意嘅种类😁将𣄃签攞出嚟嘅时候,已经见到啲肉汁流出嚟😍豚肉汉堡同牛肉汉堡都系100%手打,豚肉汉堡口感特别,唔系平时食猪柳汉堡嘅口感,佢啖啖猪肉,保留肉汁唔干身,好食👍牛肉汉堡就呢餐黎讲最出色❤️厚厚既汉堡锁住肉汁系里面,每咬一啖都享受到牛肉既味道。炒蛋都出色,外表炒到定型,内里仲保持嫩滑,保留蛋汁唔会完全干身实的的😁其他配料作正常,蔬菜新鲜。双鱼汉堡套餐 $75有两大块炸脆鱼柳,鱼肉都好多,唔会净系食到外面嘅炸粉,肉质嫩滑🥰汉堡仲配有生菜、蕃茄、洋葱丝,同样新鲜,生菜爽脆
马森至尊套餐 $95
双鱼汉堡套餐 $75
有两大块炸脆鱼柳,鱼肉都好多,唔会净系食到外面嘅炸粉,肉质嫩滑🥰汉堡仲配有生菜、蕃茄、洋葱丝,同样新鲜,生菜爽脆。酱汁偏酸微甜,十分开胃。
套餐配有薯条同鱿鱼虾枝(+$5),薯条系厚切波浪型薯条,正常外脆内软,鱿鱼虾枝系类似春卷皮包裹鱿鱼条同虾条,都几特别😮相信都系人手制,主要都系食虾肉味,或者点佢薯条附送既蕃茄酱食都得👌
饮品拣咗可乐同白桃味冷泡茶(+$5),可乐系窄高身罐装,冷泡茶系淡味嘅绿茶,唔太甜,可以解腻。
店舖都好贴心提供咗手套🥰方便我哋食用嘅巨大汉堡包同食用小食,而且员工都好友善。