2021-11-23
平日经过旺角,原来金鸡广场入面都开咗唔少餐厅!餐厅装修简单,啲枱都偏向比较大张,适合一大班朋友过嚟聚会倾偈~当日我哋下午去到,叫咗两个老板娘推荐嘅招牌set lunch。西班牙无骨猪柳($78)餐牌上面对食物嘅形容好准确!食物上枱嘅时候已经睇得到猪楼表面嘅油花好重,望落去令立立咁,令人食欲大增!食落口猪肉嘅味道非常浓郁,而且肉质系超级松软,食到好香嘅油脂味,你个猪柳配埋饭一齐食我相信更加一流,不过今次我就叫咗薯菜,不得不提个薯菜做得好好,个薯角炸得好脆,非常香口🤣西班牙无骨猪扒($78)猪扒虽然望落去比较干,但系咬落去嘅时候仍然感觉到入面非常多肉汁!而且肉质都系一样非常松软,呢款肉比起猪柳会更有口感,如果钟意有咬口嘅你可能会钟意呢款多啲,但系我个人就钟意油花重啲嘅猪柳🤣总括嚟讲呢间餐厅性价比都几高,老板娘介绍嘅招牌菜都好抵食,喺附近返工嘅你哋都可以嚟试吓
西班牙无骨猪柳($78)
西班牙无骨猪扒($78)