2019-09-19
今日老公陪我食llunch, 佢响纱厂揾咗呢间拉面店,坐底佢就映咗 menu比我,佢先帮我叫野食,咁我过到去就食得我过到去面店,因为攞住两袋野,店员细心叫我物品可以放侧边椅上(佢比咗张4人枱我地)就算之后有人等位,佢都冇要求另一半枱同人share)菜色已上,我同老公分别叫了拉面套餐,其实套餐同单点只差4元,就多了沙律,一件炸鸡,一件炸薯波,一粒 cream puff至于拉面,汤底够浓,老公本身浓味人,叫咗味噌汤底,店员细心位话正常 lv已经好够味,再浓就会过咸,佢讲得冇错,面质都可以,份量好够,配料正常最后想讲服务,由于老公先落单,店员都会提醒,太早落,怕面会吸收晒汤汁,淋晒,不过我好快就到,没有影响,食完晒,我地起身去counter比钱,每位员工都亲切同我地讲再见,今时今日香港地,还能感受呢种服务,我俩公婆都好感动,即时回应比赞小店情怀,合理价钱,满意服务,希望长做长有
小店情怀,合理价钱,满意服务,希望长做长有