2021-09-22
前几日,有啲冇脑既司长话黄色经济圈乜乜乜,又物物物,所以呢几日我早午晚加埋下午茶都行咗入黄店支持吓。大家努力加油,我咁大个人,食乜野,点洗钱吾洗司长操心。。 今日行完旺角,试吓《Joyful 》既下午茶☕️ 门口写住下午茶送饮品,亦见颇多既米芝连推介,即刻带埋老婆入去试吓。我叫左《杂果窝夫》,太太就想试吓招牌既《芒菓拿破伦》。窝夫等左十分钟热上,杂果有士多啤梨粒,芒果粒,苹果粒同埋香蕉片。窝夫面有小雪糕球伴碟,甜品要求全达。佢个《拿破仑》坚做得好。上碟笃落去可以完全一分为二,因为中间既饼片系新鲜 *脆*既,若果餐厅将佢摆入雪柜就会吸左水气,啲饼片韧左就切吾开了。今日件蛋糕既饼片脆到好似薯片咁,比 《cova》或五星酒店既甜品部做得更好,难怪系米芝莲推介。赞!伴碟亦跟了小芒果味雪糕球,侍应姐姐表示有其他口味可作自选改动。墙上清一色自己人既挂墙装饰,我念「坚持」同「加油」吾系单向既,我哋都希望《Joyful 》继续加油落去,keep 住好既成绩同出品。 甜品推介: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
甜品推介: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
杂果窝夫