餐厅: 愛家素食 (PORT 33)
资讯:

2019-08-16 71 浏览
事沿上星期三放假, 经过新蒲岗, 当然要黎食我期待既Loving Hut啦, 点解, 需然只有几个Bar台位置坐, 但胜在佢所有的食品都是「无机因改造」,而且煮法全部少油, 所有既食物系冇无味精既, 仲要价钱超抵, 中午套餐都只系$48, 上次黎系Tea时间, 所以就试左佢地自家制既烧卖, 仲要有麻辣味添, 甘今次我就点左个”重量级大虾汉堡”餐, 睇下个餐包咩野食先, 店主先黎整个是日餐汤-红菜头什菜汤,  饮第一淡, 有少少酸味味, 好开胃, 里面既什菜又唔会煮到烂晒WOR, 好fresh既感觉, 第一次饮到甘特别既红菜头汤, 跟住就到主菜出现喇, 我最爱既野食之一汉堡, 依, 估唔到原来有埋沙律㖞, 甘当然试左个沙律先啦, 个沙律真系好有心思, 出面d沙律多数只有什菜加二粒蕃茄仔然后加酱, 佢地既沙律一黎已经好吸精, 七彩颜色, 有什菜, 有红萝卜幼丝, 有蕃茄丝, 有青瓜幼丝, 有蒜蓉包粒, 有芝士粉, 劲多材料, 但冇酱既, 甘我就去问下店主啦, 哦, 原来青瓜幼丝系店主自加制既酸瓜黎咖, 店主话出面既普遍落沙律酱, 所以佢地尝试创新同埋冇甘漏, 甘就试下啦, 试完真系好好味,
, 但冇酱既, 甘我就去问下店主啦, 哦, 原来青瓜幼丝系店主自加制既酸瓜黎咖, 店主话出面既普遍落沙律酱, 所以佢地尝试创新同埋冇甘漏, 甘就试下啦, 试完真系好好味, 好夹, 食完个口唔会好似出面甘全口都系沙律酱味, 但又够味㖞
, 然后我就开始试汉堡喇, 个包系少少甜味, 而食落D虾都几爽口wor, 原来系用蒟蒻做咖, 好健康
, 入面夹左生菜同蕃茄, 食完呢餐真系好满足, 地方干净, 店员服务态度又好好
, 走时我都买左佢自家制既芝麻曼头返屋企比妈咪同呀囡食, 真系未食过甘滑既曼头啰
, 唔记得影相添, 另外都买左几支黑麦汁, 呢度买$13蚊乍, between佢地都有意粉餐, 下次再黎一下先
重量级大哈汉堡
跟餐既红菜头什菜汤😋