2016-08-13 75 浏览
今日中午同朋友过数码港睇电影 顺便试食 附近既金记客栈 之前食过金记冰室 都觉得好好食 金记客栈装修精致 比较宽敞 布置似酒楼 我地知道金记客栈既避风港炒蟹几出名 可惜待应话呢道菜未有得供应 虽然有d失望 但都点左几道想食既小菜 椒盐九肚鱼 椒盐豆腐 咖哩牛腩煲 豆腐班腩只 烧鸭例牌 叉烧烧腩双并 菲菜虾仁炒蛋 我觉得呢度d叉烧好好食 松化多汁 肥瘦恰中好处 椒盐九肚鱼和椒盐豆腐都系我至爱菜式 呢度整得好食过大排档个d 外脆内软 味道好好 又无烟油味 我谂师傅应该落过功夫吸走刚刚洗完既九肚鱼的水份 所以先令炸出来既九肚鱼内里唔太湿 卖相几好 无炸到好散 😋咖哩牛腩d咖哩都几好味呀 送饭一流 其它几味系我朋友点 我都觉得都几好食 呢道d小菜价都唔算贵 但做得好好味 环境又舒适 不过位置系数码港 比较远 绝对系入来睇电影既朋友唔错美食选择 希望下次再来 可以食到佢招牌菜 避风港炒蟹 😋