2020-10-17 7276 浏览
🇭🇰富嘉阁·呢间系我地睇饮食男女既名厨三𩠌一汤 见到呢间酒楼既总厨个样好和蔼可亲 所以我地就决定去试下😂😂佢间酒楼个景超级开扬 望到附近既公园 个景超舒服 而且佢啲嘢食质素都相当唔错 不过个价钱就比较贵少少 不过都匹配佢既质素既😏·上汤浸鲜竹卷$33冬菇切肉烧卖皇$33腿茸棉花鸡$40·佢个鲜竹卷系出色到我完全食唔到😂😂我咬左一啖已经有两三旧虾 所以我男朋友超钟意 佢个虾系好弹牙好大只 而且个腐皮都做得好好🦐佢个烧卖都超级唔错 个肉好弹牙 而且好新鲜 口感好好 之后入边又系几多虾 好足料😋之后个棉花鸡个鸡肉超嫩 我自己几钟意 不过我觉得佢个棉花有啲唔够淋 我自己钟意一咬全部都系汁 软绵绵个个感觉多啲😈😈·瑶柱白菜带子饺$40鲍汁蒸凤爪$33XO酱炒肠粉$50·佢个饺个样超级晶莹剔透 不过我觉得佢个皮稍微厚左少少 但系佢个馅料好好食 入面带子都几多😌之后个凤爪又系大大只 超级唔错 不过食到底就有啲太多酱汁 但系佢个酱汁系好浓郁嘅😎最后个XO酱炒肠粉真系超大碟 佢都几好食嘅 𠮶调味做得几好 唔会话太咸 但系就唔系好似似XO酱𠮶味咁🤔🤣·#rbyeat#rby中菜#rby鲗鱼涌·📍鲗鱼涌英皇
🇭🇰富嘉阁
上汤浸鲜竹卷$33