2018-06-13
工作关系又黎到太古。原来太古既朋友平时食饭都会拣黎food court,虽然成日都冇位,但流动性高,只要等多一阵通常都会有位。今次同朋友系下午茶时间黎到foodcourt 食饭,当然冇想像中咁多人🙂虽然太古foodcourt 有唔少选择,但系我想食饭既心,始终都系引领我食北之坂🤣今次嗌左咖哩鸡扒饭,由于跟餐有太多野食,我都系拣左单嗌就算。个饭超级快就有,比完钱返转头,个鸡扒饭已经等紧我💕 第一眼感觉鸡扒好细份!讲真个饭唔算热。而属于日式咖哩饭既佢,一啲都唔辣。鸡扒都唔算厚和大份,但都叫煎得几好食。咖哩黎讲,份量够配晒成个饭,几香同惹味。我觉得咖哩饭唔可以少既配角当然一定系腌萝卜!食咖哩饭只要有佢,味道层次系绝对会升华!北之坂的咖哩饭做得不错,呢间系food court 云云餐厅𥚃面,我觉得真系几抵食同好味!