2023-07-04
好味日本菜 刺身好新鲜水木日本料理观塘开源道33号建生广场地下2-3号舖今日收工去观塘揾朋友,约佢嚟呢间试下,因为知道呢到有间新既日本野,一于试下~餐厅环境都OK, 干净宽阔,一D都唔逼!呢间餐厅真系好味,尤其系佢哋嘅刺身,好新鲜同好甜!七点刺身盛合 五人前我哋拣咗嘅七点刺身盛合五人前,入面有马粪海胆、拖罗鱼腩、油甘鱼、深海池鱼、平贝、北寄贝、松川鲽、真鲷、黄鲷同春子鲷。全部刺身都好新鲜,食落好滑,好入味,真系好正!食材分配得好啱,有白肉、红肉,连海胆同贝类都有,各有特色,真系令人回味无穷。三文鱼腩拼岩蚝除咗刺身,我哋仲试咗三文鱼腩拼岩蚝,呢个都好好食,三文鱼腩鲜甜多汁,岩蚝都好新鲜,口感好好。辣吞拿鱼手卷$48最后,我哋仲试咗一样嘢,就系辣吞拿鱼手卷,呢个都好好食,鱼味好浓郁,辣味刚好,食落好过瘾。整体上,水木日本料理真系OK,呢到嘅食物真系好新鲜好好味,而且环境都好舒适,服务都好好,值得一试!
水木日本料理
观塘开源道33号建生广场地下2-3号舖