2020-03-16 593 浏览
公司楼下嘅餐厅,午市经常爆满,就同个朋友夜晚黎食啦!呢间餐厅门面系睇唔到入面嘅,好神秘。餐厅入面唔算大间,晚饭时间嘅人客都唔算多。我同朋友就拣咗一个四人卡位坐。冷乔麦面($78)✨我叫嘅乔麦面系用一个装满咗冰嘅大盆装住嘅,上面摆咗个竹席隔住,放咗啡色嘅乔麦面同一啲紫菜喺面头。冻嘅乔麦面好好食,一齐上嘅仲有面汁、葱、鹌鹑蛋。冰冻嘅乔麦面加上室温嘅汁唔止更易入口,仲丰富咗佢嘅味道。加埋葱同鹌鹑蛋就更香。呢个我会比4.5/5分,如果夏天先黎食就更正啦~立鱼豆腐汤($88)✨朋友叫咗立鱼豆腐汤,入面嘅材料非常丰富,绝对真材实料。除咗立鱼块之外,仲有粉丝、菜、豆腐。好鲜甜好好味。4.5/5分!海鳗长卷($78)✨之后就系我最爱嘅一样嘢食——海鳗长卷。顾名思义,佢就系鳗鱼寿司啦。但佢唔系普通嘅鳗鱼寿司,唔系普通嘅寿司饭、紫菜加鳗鱼。佢系一个寿司卷,入面有蟹柳、青瓜同玉子,然后再加上面嘅鳗鱼。鳗鱼仲非常肥美,十分正。5/5,爆分!

冷乔麦面($78)✨

立鱼豆腐汤($88)✨