2024-05-09
行行吓赤柱突然间落雨,想揾间餐厅食下午茶,见到有间新开嘅茶餐厅叫「饿底」,个名好岩feel 就试试佢😂下午茶tea set 价钱都几吸引,性价比好高,拣咗好耐都拣唔到食咩好,因为好多都想试😂饿底汉堡下午茶餐😋😋😋面包烘得好香脆,令人觉得好惊喜汉堡食得出唔系一般普通嘅汉堡扒,系Juice嘅牛肉汉堡扒,正最令我欣赏嘅系用一个舖头自己做嘅腐乳酱 ,虽然冇好浓郁嘅腐乳味,但系确实俾一般嘅茄汁出色,好有fusion 嘅特色 ,亦都睇得出蓝带厨师嘅用心❤️蔬菜沙律嘅沙律汁都好好味,亦都唔系一般茶餐厅嘅罐头杂果沙律,真系令我好surprise下午茶餐有得加配小食,加咗$25要一碟外父炸云吞外父炸云吞,真系好好味,小朋友已经食完一旧又一旧😂云吞皮炸到脆卜卜,入面嘅肉都仲系好Juice金砖西多士,加$5可以有雪糕,可惜小朋友有几声咳,与雪糕无缘虽然今次冇雪糕,但系都已经觉得好好味,希望下次可以试一下加埋雪糕嘅version 😋热狗配啤酒薯条啤酒薯条嘅质地,一向系我最爱嘅薯条估唔到茶餐厅都会有咁高质嘅薯条👍🏻👍🏻👍🏻有个好靓嘅手绘壁画,全部都系啲茶餐厅嘅术语,好正👍🏻
饿底汉堡下午茶餐😋😋😋
面包烘得好香脆,令人觉得好惊喜
下午茶餐有得加配小食,加咗$25要一碟外父炸云吞
外父炸云吞,真系好好味,小朋友已经食完一旧又一旧😂
云吞皮炸到脆卜卜,入面嘅肉都仲系好Juice
热狗配啤酒薯条
啤酒薯条嘅质地,一向系我最爱嘅薯条
估唔到茶餐厅都会有咁高质嘅薯条👍🏻👍🏻👍🏻
有个好靓嘅手绘壁画,全部都系啲茶餐厅嘅术语,好正👍🏻