2022-01-15 260 浏览
因为去隔离间饺子店买生饺打边炉,所以先特登去左太子果头,落左单之后响门口等紧既时候,就行左去旁边摩芽睇下,我本身系好钟意食格仔饼,但因为有2声咳,所以就谂住算啦唔食,但企企下就传来一阵阵香味,所以最终都忍唔住叫左个紫菜肉松格仔饼,自我安慰无咁甜无所谓啦!因为即叫即整,所以都等左一阵,等既时候我又去左买2👭凉皮返屋企做lunch,攞埋返黎就岩岩好攞得。佢个格仔饼表面比较硬身,属于脆脆地口感,入面夹左紫菜同肉松,应该系整格仔饼时已经放埋响面,所以黏实左响饼度,唔会一路食一路跌,格仔饼入面啲酱份量刚刚好,唔会流到一手都系(地铁站果间又软奶奶又成日流到一手酱),亦唔会太甜,所以真系好好食😋

2022-01-15
10 分钟 (外卖自取)
  • 紫菜肉松格仔饼