餐厅: 小曼谷泰國美食 (南角道)
资讯:

2024-11-27 566 浏览
今日在九龙城出差工作,约了住附近嘅朋友去食晚饭,朋友知道我钟意食泰国菜,就到一间叫小曼谷海鲜烧烤屋嘅泰国餐厅,这间泰国餐厅位于九龙城太子道西398号街御太子地下1 -3号舖,港铁宋王台站B2出口,行几分钟就到,非常方便。💯餐厅门口有好多优惠嘅餐牌,日日至荀优惠嘅价钱只系$38,星期一至二有特色冬阴鱼片汤,星期二至五有泰国热爆火山骨,星期六至日有泰北木瓜𢰦凤爪,午餐有优惠六人同行一人免费,仲有一个特别优惠,叫劲食计时赛,个人赛要10分钟食完就免费,二人赛就要5分钟食完就免费,成功挑战者仲奖$500现金券,要食时赛嘅食品系全港最大碗嘅冬阴海军海鲜部队锅,真系香港好少餐厅有这种优惠。💯入到餐厅见到环境不错,地方宽敞,枱凳都摆放整齐,令人坐得舒服,装修干净光猛,以泰国款式为主调,还有小曼谷Live Music,每晚有不同风格歌手演唱,令气氛唔错,亦令人食得开心。餐牌食物款式都很多,有小曼谷泰式沙嗲串烧、风味海鲜BBQ、厨师精选推介、汤类、驰名咖喱类、沙律类、炸物类、炒菜类、饭类、炒河类、饮品类、甜品类,睇落原来仲有二人及四人优惠套餐,只得星期一至四 5:30后才有,仲有免收加一服务费,套餐份量

💯入到餐厅见到环境不错,地方宽敞,枱凳都摆放整齐,令人坐得舒服,装修干净光猛,以泰国款式为主调,还有小曼谷Live Music,每晚有不同风格歌手演唱,令气氛唔错,亦令人食得开心。餐牌食物款式都很多,有小曼谷泰式沙嗲串烧、风味海鲜BBQ、厨师精选推介、汤类、驰名咖喱类、沙律类、炸物类、炒菜类、饭类、炒河类、饮品类、甜品类,睇落原来仲有二人及四人优惠套餐,只得星期一至四 5:30后才有,仲有免收加一服务费,套餐份量大好够食,我哋就选来食。

💯黄咖喱鸡肉嘅咖喱汁超多,浓厚咖哩香味,鸡肉份量都不少,味道唔太辣,真系好惹味。串烧有猪肉、牛肉、鸡肉、泰式腊肠,每串嘅份量都大份,火候控制得好,食落好香脆可口,点埋沙嗲酱食好正。泰北木瓜𢰦凤爪有清爽的木瓜丝,爽口无骨凤爪,加上微酸微辣的泰式沙律汁,令人食得开胃。泰式原味酵素饼,份量又不少,上枱时热辣辣,入口每啖都香脆可口。泰式咸肉炒芥兰是镬气小炒,芥兰炒得新鲜爽口,而泰式咸肉唔系太咸都几好食。小曼谷原只芒果糯米饭嘅卖相好靓,糯米饭都有三种颜色,食落软滑甜甜咸咸好滋味,而芒果鲜嫩多汁,香甜可口,加上浓醇椰奶,让人一吃就忘不掉。这间泰国餐厅嘅食物质素好,店员嘅服务态度又好,好值得来食。