2016-06-12 232 浏览
放假前夕又系狂欢食野既好日子,是日跟朋友黎到尖沙咀食日式放题。刺身刺身可以讲系食日式放题既最大主角,十个有十个人去食都系狂点刺身食到七八成饱先食其他野食,所以刺身系对一间放题餐厅好坏既一个定位。呢间餐厅既三文鱼十分肥美,一入口已感觉到好浓郁既鱼香。油甘鱼也十分出色,肥美好味。带子刺身十分厚,肉质十分软滑,还加有三文鱼子在上面,可以点聚一下味道,还有不可不提既牡丹虾,十分大只而且虾肉鲜甜肉质弹牙。海胆手卷好少餐厅可以食到好味既海胆手卷,呢到用既海胆十分高质素,因为落ORDER既数量有限,一入到餐厅已经叫左黎试下,果然没有失望,海胆味道都几浓下,而且份量十分多,真系要点既就要快手唔系想试都无得试。炸蚝/鸡翼蚝炸得皮够脆,蚝身仍保持左一定既水份,肉质仍然嫩滑,有香口又有软滑,鸡翼也不错,首先是没有雪味,其次是鸡肉也几嫩,而鸡皮都是脆脆的,此两款料理都做得不错。蒸日本甜薯一般都是食烧蕃薯的,估唔到系呢到食蒜既都几特别,好似点心一样用笼蒸完上枱,感觉都不错,蕃薯也十分甜。
炸蚝/鸡翼
蒸日本甜薯