2017-09-22 520 浏览
上个月特登黎食,点知冇开门,今日终于食到喇,好开心!同男友7:30黎到,唔驶等位,可能平日关系,入面座位唔多,order 枱有12个位,再加bar枱4个位,如果假期想食,真系要早啲黎。我地要左一个三色海胆饭,同埋刺身饭。主菜未到,先有一碗海澡汤,同埋一片烟薰芝士,老板娘仲好细心叫我地食左芝士先饮汤。好快就到主角出场,非常期待!!海胆舖满饭面,再加生蛋黄,捞生蛋黄我都系第一次食。可能我觉得海胆够新鲜,所以唔捞生蛋黄我已经觉得超正!三款海胆,最鲜甜系深橙色,自从喺北海道涵馆食过海胆后,呢度既海胆真系拍得住。刺身饭有牡丹虾,吞拿鱼腩,海胆,油甘鱼,鱼子,鲜甜不在话,仲要每件切身都系厚切,每一啖都好有口感。能够喺屯门有一间咁高水准既日本丼饭舖头,真系难得,单睇价钱,会觉得贵,但以食物质素黎讲,一啲都唔贵。
上个月特登黎食,点知冇开门,今日终于食到喇,好开心

我地要左一个三色海胆饭,同埋刺身饭。

好快就到主角出场,非常期待!!

三色海胆饭

刺身饭