2024-03-20
今日同屋企人出去旺角行街,突然想去酒楼食饭饮茶,我哋就去了这间金满楼食晚饭😊酒楼在二楼,心想要行楼梯,原来有电梯的,方便呀👍🏻 酒楼唔算好大面积,但枱与枱之间距离不错,系舒适嘅距离。我哋点了海鲜宴-优惠2人套餐,$598包4款海鲜,全包茶芥加一。选择都好多,有上汤波龙、醉香鲍鱼、蒜香粉丝蒸元贝、椒盐鲜鱿等等。而我哋选择了以下4款海鲜:上汤波龙(伊面底)- 上汤龙虾伊面份量都算大碟,够晒两个人食。龙虾肉好鲜味,配上上汤,更加鲜味,啖啖肉好爽呀。伊面都好食,唔会太软身,可以用筷子夹到嚟食,正呀😍姜葱焗海蟹- 蟹刚好够两个人食,味道都唔错,好有风味,似以前大排档果啲风味👍🏻豉椒炒蚬- 酱汁做得好好味,每一只蚬肉都沾有豉椒味,好食🤤白灼游水海虾- 劲鲜味,原汁原味清蒸,有屋企风味👍🏻海鲜餐两个人,五百蚊左右,算合理👍🏻
豉椒炒蚬- 酱汁做得好好味,每一只蚬肉都沾有豉椒味,好食🤤
白灼游水海虾- 劲鲜味,原汁原味清蒸,有屋企风味👍🏻
海鲜餐两个人,五百蚊左右,算合理👍🏻