2017-07-03
香港仔系细个成日都上课外活动嘅社区已经好耐冇嚟过呢度难得嚟到梗系周围揾下有冇好嘢食啦物是人非 原来呢度已经改变左好多 多咗好多新餐厅又比我哋揾到一间新开嘅日式火锅放题㖞.行入去眼望四周干净企理 我哋都唔系好识用所以就拣咗最平嘅选择 $118 90分钟可以任食美国黑豚肉同埋其他火锅配料 另外我哋仲加左一碟$168嘅手切j级大雪肥牛.可以自己调配酱汁 啲豉油加埋𠮶啲炸蒜都几好味架 不过芝麻酱就稍为希咗啲 钟意清新嘅话柚子醋就啱晒啦.汤底呢我哋就拣咗黄金鸡木瓜椰子汤 好清甜我饮咗好多佢啲鸡件系上枱先放落去嘅 所以一啲都唔老好嫩滑 只要跟着个漏斗当时间够就食 点埋佢秘制嘅青柠胡椒酱汁 真系好好味大力推介.肉类方面 任点嘅黑豚肉切得好薄 平时我唔钟意食猪肉但系都觉得唔错 食咗几多下 就算主煮得耐都唔会老要加钱嘅手切牛肉呢系好淋身嘅雪花分布得好细致 唔会食到有啲肥膏 不过片数就少啲好似唔抵.出边饮攞嘅配料咁有成40样 好丰富想食乜就有乜 仲有三款热食 食物都几新鲜 最好食系芝士丸同埋各式各样嘅青菜最唔好食系红肠同埋午餐肉嘢饮嘅选择都有啲除咗有纸包饮品之外仲有芝麻豆浆同埋原味豆浆甜品呢就得雪糕姐 有
已经好耐冇嚟过呢度
难得嚟到梗系周围揾下有冇好嘢食啦
物是人非 原来呢度已经改变左好多 多咗好多新餐厅
又比我哋揾到一间新开嘅日式火锅放题㖞
汤底呢我哋就拣咗黄金鸡木瓜椰子汤 好清甜我饮咗好多
大力推介
嘢饮嘅选择都有啲除咗有纸包饮品之外仲有芝麻豆浆同埋原味豆浆
甜品呢就得雪糕姐 有原味同埋绿茶味 可以加啲配料例如朱古力针 透明QQ 同埋薄荷爆珠 我食咗绿茶味 虽然唔系话好好食 但系都叫做好食过麦当劳
总括嚟讲食物种类选择 多价钱又唔算贵 食到好饱都唔过$200一个人 系一个想食好啲但系又唔想太嘥钱嘅好选择