2022-12-22 1007 浏览
走之前都去到bookmark咗唔知几耐嘅顺兴茶餐厅,为咗hidden menu滑蛋菠萝油😍实不相瞒其实我本身系想去澳牛,但啱啱好澳牛𠮶日休息😂咁就冇办法喇冇缘份嘛,于是我灵机一动?就过海嚟咗呢间,反正呢间都系想食好耐而家终于有机会🫰因为过咗高峰时段店内大把位可以随便坐,我就直接嗌咗滑蛋菠萝油同热奶茶,其实我好钟意饮港式奶茶,但因为减肥都要克制🤐反正今日已经邪恶喇,同埋就嚟要走,所以就放飞喇~🤣菠萝油上到都好吸引😍好似个burger咁,烘香嘅菠萝包上层夹滑蛋,下层夹牛油,滑蛋量真系慷慨,差唔多有一个指节厚㖞😚炒得好香滑又唔会觉得油,菠萝包嘅少少甜,加埋下层牛油嘅少少咸,一啖咬落去真系满足吖~😌相比之下奶茶就正常发挥不过不失喇🤭滑蛋菠萝油 7.5/9热奶茶 6.5/9OVERALL 7.0/9如果牛油再冻啲就更jeng,奶茶奶味同茶味再浓啲就更好😊

相比之下奶茶就正常发挥不过不失喇🤭

滑蛋菠萝油 7.5/9

热奶茶 6.5/9

OVERALL 7.0/9

如果牛油再冻啲就更jeng,奶茶奶味同茶味再浓啲就更好😊