2024-08-01 1991 浏览
依间人气小店主攻卖几款乌冬,铺面唔系好大,平日夜晚嚟到刚好唔使排队,坐低冇耐就开始有人喺外面排队😝呢度最出名系薯仔忌廉咖哩乌冬,我哋叫咗个餐跟厚切吉列豚肩,另外再嗌多个火炙牛肉寿喜汁乌冬(汤)。薯仔忌廉咖哩乌冬餐配厚切吉列豚肩🐖($118)呢个乌冬外表非常吸引🥰有动物脚印图案喺面。而个乌冬系忌廉味偏重嘅咖喱,口感creamy,食到后期会有啲腻,住家味一啲。而鸡肉同薯仔嘅份量唔算好多,整体吸讲无咩惊喜。厚切吉列豚肩🐖个皮炸得好酥脆有惊喜,唔系厚粉𠮶种,一啲油腻感都无,肉质相对偏干身,有几块会少少,整体嚟讲都几唔错👍🏻火炙牛肉寿喜汁乌冬(汤)睇其他评论话沾面汤底唔够热,叫左汤乌冬就无呢个问题。本来对佢冇咩期望,块肉片一入口有炭烧味,绝对有惊喜😳汤底唔会太咸几好味,加左几片柚子,对个汤底影响唔大,食到嘅时候会多返少少清新嘅味道,同个汤底都几夹。三样嘢最惊喜反而系火炙牛肉寿喜汁汤乌冬,而佢哋本身个乌冬质地好Q弹,价钱都唔高,值得一试🤗

薯仔忌廉咖哩乌冬餐配厚切吉列豚肩🐖($118)

厚切吉列豚肩🐖

火炙牛肉寿喜汁乌冬(汤)

2024-07-30
  • 火炙牛肉寿喜汤乌冬