2019-09-22
首次写食评😳同屋企人dinner就拣依间热菇药,抱住试既心态点知........ 好有惊喜😱😱😱环境:地方细细服务一流👍,环境又干净,都坐得舒服👍👍👍👍而且佢有露天雅座,夜晚食真系好有情调😳食物:话说我约屋企人食饭,点知自己迟大到😂,一坐底就系食岩岩新鲜出炉既鸡泡鱼🐡🐡鱼干同烧饭团,点知真系超级好味,就算冻咗都好味👍(点知食晒都唔记得影相🤭得返只碟)跟住再黎牛舌同A5和牛粒😍超好味又弹牙,唔硬,岩岩好,平时其他店会整得一系过熟一系啲肉唔靓,但佢唔系禾,肉靓同岩岩好,真系好味唔讲得笑👍,跟住佢个玉子烧真心好滑又香👍之后来一碟炒野菜,但啲菜都新鲜炒得好味得黎食啲菜落肚都叫做健康咁😜,之后又黎一碟炸鸡软骨(妈咪最爱)炸得黎唔油,岩岩好,唔觉热气,唔同平时食既鸡软骨👍再来一碟无激素鸡翼(我系鸡翼控🐔)觉得好好味😋,仲有一口蕃薯🍠😍(除咗系鸡翼控,我都系蕃薯🍠控😂)但佢串蕃薯真系够甜又烧出来都岩岩好,唔干👍 再来一碟清酒煮蚬同烧大虾🦐😍😍平时清酒煮蚬我唔会饮啲汤,今次我真系饮😂真系好清甜😋啲蚬都新鲜足料,大虾又大大只正😍😜最后来咗一碗冷稻庭乌冬及热汤乌冬,冷乌冬真系好烟韧加埋粒鹌鹑蛋食,真系口感
食物:话说我约屋企人食饭,点知自己迟大到😂,一坐底就系食岩岩新鲜出炉既鸡泡鱼🐡🐡鱼干同烧饭团,点知真系超级好味,就算冻咗都好味👍(点知食晒都唔记得影相🤭得返只碟)跟住再黎牛舌同A5和牛粒😍超好味又弹牙,唔硬,岩岩好,平时其他店会整得一系过熟一系啲肉唔靓,但佢唔系禾,肉靓同岩岩好,真系好味唔讲得笑👍,跟住佢个玉子烧真心好滑又香👍之后来一碟炒野菜,但啲菜都新鲜炒得好味得黎食啲菜落肚都叫做健康咁😜,之后又黎一碟炸鸡软骨(妈咪最爱)炸得黎唔油,岩岩好,唔觉热气,唔同平时食既鸡软骨👍再来一碟无激素鸡翼(我系鸡翼控🐔)觉得好好味😋,仲有一口蕃薯🍠😍(除咗系鸡翼控,我都系蕃薯🍠控😂)但佢串蕃薯真系够甜又烧出来都岩岩好,唔干👍 再来一碟清酒煮蚬同烧大虾🦐😍😍平时清酒煮蚬我唔会饮啲汤,今次我真系饮😂真系好清甜😋啲蚬都新鲜足料,大虾又大大只正😍😜最后来咗一碗冷稻庭乌冬及热汤乌冬,冷乌冬真系好烟韧加埋粒鹌鹑蛋食,真系口感好唔同😋,平时我都唔太好食冷面之类,点知佢个冷乌冬都好有惊喜👍👍
总结:老板同员工好nice,会推介食啲咩,虽然样样都好好味😂👍食得又开心,饱住走,因为我地系book枱,咁岩系试业期新开张,老板送咗个8折比我地😱😱😱😱哗。真系好lucky。。系依个时世开既良心小店,所以我一定要支持下,就算我开咗咁耐既O.R account都一定要走入来写我第1次食评。👍👍👍👍👍支持
烧大虾
无激素鸡翼