2021-05-26
一家大细Dinner@TKO, 发现喺澳南原来行到去调景岭, 就食search到li间韩烧啦, 唔系太想食放题型式嘅烧肉, li度有好几个特色烧肉set拣而且除左韩烧个d, 有和牛类嘅烧肉set.🥩和牛牛舌胜烧套餐(HKD698)见到menu个set有: 韩牛前胸肉, 原只八爪鱼🐙 , 霜降牛小排, 护心肉, 猪梅花肉&大啡菇, 款款都系贵价嘅食材呢. Order后随即有staff黎将*无限追加*嘅芝士粟米粒, 泡菜蛋汁fill落个韩烧pan边, 除此之外, 包住烧肉嘅菜, 芽菜, 泡菜都系无限追加ga正a. 餐前一大碗柚子汁沙律d菜劲新鲜好开胃呀.🥩哗实物同menu几乎100%! 用一个牛型嘅木盘放满各种食材, 一睇就知系非常之靓料, 即刻夹块牛舌烧先, 唔使烧好耐, 稍为转色我就食, 一咬就分开好好食, 牛舌切得厚薄适中所以口感都good, 食得出同平时普通牛舌嘅分别.🥩腌肉方面我觉得店家做得唔错, 护心肉好juicy, 块韩牛前胸肉更加系成只手掌咁大块, 未烧已见到充满肉汁嘅霜降牛小排一咬就开好嫩好高质.🐙实在咁大只嘅原只8爪鱼真系第一次咁样烧呢!!! 将啲脚铺开系冚得哂个烧网架
🥩
和牛牛舌胜烧套餐(HKD698)
🐙
实在咁大只嘅原只8爪鱼真系第一次咁样烧呢!!! 将啲脚铺开系冚得哂个烧网架🤩, 见到d爪弯左就食得, 爽口好味.
🍹
原来嗌li个set加杯梳打都只不过加20蚊@ ja,所以我嗌左菠萝🍍梳打, 老公饮薄荷荔枝梳打, 要一赞就系好”足料足味”之外, 仲好大杯, 唔会饮完都仲烧紧肉, 完全够饮👍🏻.
👨🏼🍳
另一样都ok impress系Li度好attentive嘅店员, 基本上抬高头梗会见到店员嘅左近🤣.