2021-03-06
好味!好味!好味!因为好好味 所以要讲三次😆我嘅日本美食之旅 今次食串烧!嚟到尖沙咀嘅烧烤堂环境好日本居酒屋风木枱凳 纸灯笼🏮黄黄灯光 怀旧海报甚有气氛我哋叫左一堆烧物同埋买一送一嘅日本生啤食物样样都好食 调味适中又香口 冇伏!我哋叫咗:(👍🏻系私心推介)▪️汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见)▪️汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇👍🏻冬菇软、免治鸡肉弹牙,软骨爽口,三重口感,面头扫左层烧汁,好惹味!▪️盐烧鸡中翼.▪️盐烧prime牛小排👍🏻牛味浓,肉松软,烧完都落会干身,正!.▪️秘制烧羊架👍🏻开头以为唔会好大件,所以叫左2件,点知嚟到好大份,一件都够两个人食。羊架厚身得嚟唔韧,好易咬,几juicy,羊肉个阵味都几出,啖啖肉好正!▪️牛油果豚肉卷👍🏻第一次食哩个配搭,估唔到都几夹,牛油果入口即溶,好soft,似食紧豚肉卷牛油果酱咁,就咁盐烧都已经好食。.▪️海苔黑豚肉鹌鹑蛋▪️惹味咸蛋黄猪大肠👍🏻哩个好好食!咸蛋黄酱起晒沙,好香!已猪大肠系肥嘅,所以油脂味好香,而皮烧到脆卜卜,必点!▪️盐烧白鳝.▪️蒜蓉烧广岛蚝👍🏻广岛蚝好肥美,一咬落去会爆汁,而且蚝味好浓,蒜蓉又多,超好食!▪️椒盐炸北海道池鱼仔👍🏻食落个感觉系椒盐鲜鱿
好味!好味!好味!
因为好好味 所以要讲三次😆
我嘅日本美食之旅 今次食串烧!
嚟到尖沙咀嘅烧烤堂
环境好日本居酒屋风
木枱凳 纸灯笼🏮黄黄灯光 怀旧海报
甚有气氛
我哋叫左一堆烧物
同埋买一送一嘅日本生啤
食物样样都好食 调味适中又香口 冇伏!
我哋叫咗:(👍🏻系私心推介)
▪️汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见)
▪️汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇👍🏻
▪️盐烧鸡中翼
▪️盐烧prime牛小排👍🏻
牛味浓,肉松软,烧完都落会干身,正!
▪️秘制烧羊架👍🏻
▪️牛油果豚肉卷👍🏻
▪️海苔黑豚肉鹌鹑蛋
▪️惹味咸蛋黄猪大肠👍🏻
▪️盐烧白鳝
▪️蒜蓉烧广岛蚝👍🏻
▪️椒盐炸北海道池鱼仔👍🏻
食落个感觉系椒盐鲜鱿加多春鱼咁,虽然系烤但一啲都唔油!点埋个沙律酱食,送酒一流!
▪️孜然烧蒜蓉茄子👍🏻
每次食烧烤我都一定会嗌呢一味𩠌,烧得软绵绵,而且茄子好大条同厚,蒜蓉劲多,超香超惹味。
▪️孜然烧虎皮尖椒
▪️明太子烧饭团👍🏻
一定要留肚食!个pat明太子酱超多,咸香惹味!个饭团用酱汁烧过,所以成个外层都系脆卜卜嘅饭焦,记得食到最尾先叫,热辣辣食会好正!不过我摊冻左食都比好评佢!😋