2019-01-20
经过美丽华又未食晏,见到有个海蛎主题餐牌立即心痒痒,而且未食过莆田一路都想试下,机会黎喇。✨标榜养足300日,所以会更加肥美。饲养环境嘅海水咸度比一般既低,海蛎腥味会少d, 肉质都会更甜,望落好似好劲。✨居然有菊花茶,啱晒我呢d 热底人清下毒,个茶包仲要超大。✨百秒黄花鱼:平时唔系好食鱼,但黄花鱼系我会食既其中一种。个鱼超嫩滑同新鲜,食到鱼既原汁原味。连个鱼汁都好正,姜味重得黎好鲜甜。✨江口家乡海蛎汤:个汤既配搭好得意,有蕃茄,椰菜花,蛋花。饮落酸酸地得黎又有d 姜味同蚝香。海蛎好鲜嫩,一d 腥味都无。✨酥炒芋芯:外皮用糖炒过脆卜卜,里面既芋头好香,呢个真系超好食,如果芋头可以腍身d 就更加正。✨褔建特式海蛎煎蛋:海蛎超多,个蛋煎出黎唔会干,加埋d 葱花都几香,不过个质感食落系会浆住个口咁。✨兴化炒米粉:未食过d 米粉系咁幼,食落感觉好松化好软绵,而且好入味。入面d 紫菜脆脆地劲香,材料仲有虾,花生,蚬,瑶柱。平时唔钟意食米粉既我都觉得好好味,一定要试。
✨居然有菊花茶,啱晒我呢d 热底人清下毒,个茶包仲要超大。
百秒黄花鱼
炒芋芯