2009-06-03
汪汪同猫咪都想养肥对方, 于是大家一有空闲就出外猎食, 今日本来猫咪想去旺角间风月堂, 但七点去到要排二十几张枱, 唉, 祇能叹句无缘, 唯有寄望下次, 我们决定转移目标, 睇下有边间食日本菜又唔驶等太多枱的.来到雅兰商场, 见到呢间店门口无人排队, 门口Memo又有我想食的寿司, 于是决定试下呢间好唔好味, 我地坐回转枱, 听d前辈讲click纸仔叫的野食会新鲜些, 于是我们全部都落Order, 第一时间梗系叫我一直想食的芒果花之恋啦, 三文鱼卷成玫瑰花, 中间有的芒果粒粒, 卖相巳好吸引, 而清甜的芒果配上三文鱼, 入口有芒果的香味再食到鲜甜的三文鱼, 好好味, 再来的辣汁三文鱼军舰竟然带俾我惊喜, 面头的辣汁唔知系用咩做的, 同三文鱼同夹, 我食完一客巳即刻order另一客, 估唔到简简单单的玉子烧竟然咁好味, 三件份量好大, 好香的蛋味, 我好钟意食丫, 之后来的的都唔错, 但无上几款咁深印象, 两个人食到好饱又好满足我谂应该唔驶等几耐我地就会重临呢度, 因为我唔记得左食南瓜布甸, 以及呢度有我最想食的玉子烧