2010-10-10
有2间分店, 分别在跑马地和天后, 2间都吃过. 店内格局似日本地道小店铺.本身很喜欢吃烧烤类, 无论系串烧, 韩烧, 铁板烧, 石头烧, 都钟意.盐烧牛肉, 一般 不特别好味. 银杏, OK. 烧白鳝, 香口 鱼皮脆卜卜. 露笋猪肉卷, 呢个正Y 鲜甜多汁 百吃不厌 每次光顾必点 烧海虾, 只虾本身无问题 只是烧得唔够火候 如烧至金黄色然后有点肉的油脂浸出 可能会更滋味 你可以选择烧大虾 不过价钱会贵啲 弹牙啲.烧蕃薯, 是甜的 冇渣 可以. 烧本菇, 也是可以再㶶啲 烧得唔够透. 今天没有蚬跟蚌供应, 不过唔使希望, 点左个烧鹅肝, 这个好好味 鹅肝的优点表露晒出来 总算没有浪费到件鹅肝. 粟米, 超甜 点解啲粟米可以这样甜 不错. 鸭舌, 普普通通. 生蚝, 清清地就这样烧来吃 已经可以了 唔会太流 太油腻.很多年前 喜欢到(南蛮亭), 但有次, 餐饭吃到尾声 想话饮多杯茶 侍应偏偏就睇我地唔到 酙俾其他人 就系唔酙俾我地, 我们唯有叫埋单, 最繁忙的时间 食肆总有她的办法赶......... 之后也再没有去过. 后来给我们发现了取替品 - 烧鸟亭 , 所以每当想
露笋猪肉卷, 呢个正Y 鲜甜多汁 百吃不厌 每次光顾必点
很多年前 喜欢到(南蛮亭), 但有次, 餐饭吃到尾声 想话饮多杯茶 侍应偏偏就睇我地唔到 酙俾其他人 就系唔酙俾我地, 我们唯有叫埋单, 最繁忙的时间 食肆总有她的办法赶......... 之后也再没有去过. 后来给我们发现了取替品 - 烧鸟亭 , 所以每当想吃串烧就会来 这间.