2014-03-30
First Impression:依间餐厅系一条唔系好起眼既巷仔,但系门口个招牌写住韩文,所以都易揾到,同埋今次主要为食人参鸡以黎既,所以心情都几兴奋.食物方面:因为得2个人食既关系,所以ORDER左人参鸡同埋杂锦冷面. 点单之后,WAITRESS就黎左2碟前菜小食,分别有萝卜,芽菜同泡菜. 泡茶既味道唔会太辣得黎有D自家制既风味,所以都觉得几好味.之后就系杂锦冷面, 因为餐厅冷气唔系好够, 所以就谂住叫个冷面降降温. 但系依个好失望, 话就离锦, 但除左得一块牛展,蛋,配菜外,就系得冰同面. 食落去仲出事,D面好硬,好UN,不容易咬碎. 所以我食左一小碗就放弃左.不过既然今次系为左人参鸡以黎,我就继续抱住期待既心情黎等.好彩,最后都冇令我失望.个汤好香人参味,饮落去充满人参味,唔会话淡.D鸡细细只,D肉好嫩滑. 仲有D糯米,因为吸收D汤,所以好热同好入味.最后我梗系成碗汤入晒啦.服服方面: 餐厅唔大,得30个位左加,但得2位姨姨帮手落单同执野, 所以落单都要等一阵.其他: 价钱都偏贵(可能因为系太古坊隔离,做商业客),同CWB,TST好味既韩国餐厅差唔多,所以如果餐厅系依个地方,平D
食物方面:
因为得2个人食既关系,所以ORDER左人参鸡同埋杂锦冷面. 点单之后,WAITRESS就黎左2碟前菜小食,分别有萝卜,芽菜同泡菜. 泡茶既味道唔会太辣得黎有D自家制既风味,所以都觉得几好味. 之后就系杂锦冷面, 因为餐厅冷气唔系好够, 所以就谂住叫个冷面降降温. 但系依个好失望, 话就离锦, 但除左得一块牛展,蛋,配菜外,就系得冰同面. 食落去仲出事,D面好硬,好UN,不容易咬碎. 所以我食左一小碗就放弃左. 不过既然今次系为左人参鸡以黎,我就继续抱住期待既心情黎等.好彩,最后都冇令我失望.个汤好香人参味,饮落去充满人参味,唔会话淡.D鸡细细只,D肉好嫩滑. 仲有D糯米,因为吸收D汤,所以好热同好入味.最后我梗系成碗汤入晒啦. 服服方面:
其他: 价钱都偏贵(可能因为系太古坊隔离,做商业客),同CWB,TST好味既韩国餐厅差唔多,所以如果餐厅系依个地方,平D就会比较合理.