2023-06-29 64 浏览
平日食韩国嘢通常就食烧肉同炸鸡多。今次试下呢间主打釜山粥既韩国餐厅。未到门口己经见到店舖外要排队等位。店员都系韩国人😳・・・・・━━━━━━━・・・・・⭐釜山鲜鲍鱼粥🍲($118)上菜时个鲍鱼粥新鲜热辣,连个器皿都系热既,应该系用黎保暖。所以食到最后d粥都仲系温暖好味而个器皿都仲系暖既👍🏻。💡不过食既时候就要小心唔好比个器皿烫亲手。鲍鱼粥感觉比香港粥舖既粥浓稠同杰身,食到饭粒分明但又软绵🤩而且份量好足,两个细食d既朋友叫一碗就应该够饱个粥入面除左有鲍鱼片,食落仲有红萝卜🥕,翠肉瓜🥒,洋葱粒🧅同紫菜👍🏻因为鲍鱼片同蔬菜都爽口,仲有浓厚既麻油香味所以粥既口感同味道丰富,香浓软绵中又有爽口既感觉🤩⭐️釜山鱼糕乌冬🍜($78)黎既时候厨师已经用筷子卷起乌冬,仲有一串长长既鱼糕串🐟,用黎打卡一流📸️个乌冬面身同日式手打乌冬有啲似,软身滑溜又带点烟韧。配埋d免费既前菜,味道同口感上就更丰富🎈⭐️南瓜粥🎃($98)我哋通常食咸粥,所以今次特登试下佢既南瓜粥。个粥煲得好够时间,食唔到饭粒好有南瓜味👍🏻系类似奶昔既浓厚感😳💓推介!!⭐️蒸饺子🥟($68)饺子包得好靓,成个摆盘打卡啱哂👍🏻记得沾店家提供既酱油食,
・・・・・━━━━━━━・・・・・
⭐釜山鲜鲍鱼粥🍲($118)
釜山鲜鲍鱼粥
💡不过食既时候就要小心唔好比个器皿烫亲手。

⭐️釜山鱼糕乌冬🍜($78)

釜山鱼糕乌冬
⭐️南瓜粥🎃($98)
南瓜粥
⭐️蒸饺子🥟($68)
饺子包得好靓,成个摆盘打卡啱哂👍🏻记得沾店家提供既酱油食,会惹味好多,食落亦有唔少蔬菜几健康🥬
・・・・・━━━━━━━・・・・・
📍HANA Korean Restaurant🇰🇷
尖沙咀金巴利街1E号地舖

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #尖沙咀美食 #食好西 #poke #九龙区美食 #韩国料理 #卡路里 #韩国饺子 #釜山粥 #粥品 #tsimshatsuifood #相机食先 #hkigfood #鲍鱼粥#鱼糕

釜山鲜鲍鱼粥
南瓜粥