2018-03-18 163 浏览
放假去左荃灣宜家行街, 行到差唔多6點提早晚餐, 樓下都開左好多新餐廳, 呢間意粉賣點自家製, 之前響網都見過, 雖然鋪頭細細, 不過都幾舒服, 試下先.自由配搭醬汁同配料, 醬汁分牛豚肉醬, 蒜蓉鯷魚, 煙肉蕃茄, 本菇忌廉, 明太子等, 配料就有10款, 可以隨意加, 每樣唔同價錢.要左牛豚肉醬+茄子+本菇, 肉醬份量多, 可以撈均一整碟意粉, 味道好濃郁, 而且夠杰.自家製意粉質感好似比平時食既厚, 口感夠. 唔會太腍, 好爽口, 感覺唔錯.配料有茄子, 都幾夠腍同入味, 而本菇加埋落D肉醬里一齊食.飲品選擇唔算太多, 不過見到有款自家製冰茶, 起初以為凍檸茶, 但飲落似凍橙茶, 好清甜既橙味, 夠fresh, 食意粉食我漏飲呢個一流.另外每位仲送一杯湯, 係鰹魚湯, 咸咸地, 食意粉前飲左幾開胃.