2017-11-28 232 浏览
见到有杂志介绍左一连串既旺角扫街之选,心心思约左朋友一次过去扫街!贪心又为食既我黎到当然叫个综合芋圆,可以试匀3种味道,分别有黄色蕃薯,紫蕃薯同芋头!今次叫左综合芋圆仙草冻,做到平时芋圆应有既烟韧既感觉,最特别嘅系入面仲有馅,我同朋友都好中意食,有冲动想买单买自己返屋企煮黎食😋 不过芋圆嘅份量我觉得略嫌少咗啲啲,但好彩佢都有啲仙草冻,仙草冻嘅份量都唔少,我平时好怕𠮶啲超甜落超多糖桨既仙草冻,反而尼款甜度适中啱啱好👍可惜本身已经食咗少少嘢所以再食唔落其他,不过见到仲有胡椒饼同埋珍珠奶茶味,珍珠奶茶味嘅雪糕几特别,下次食得落都想返黎试一试兼再食好味芋圆😆至于胡椒饼卖相唔吸引始终唔系台湾𠮶种咁即烤即食嘅感觉,所以我觉得佢一嚟有机会可能个皮会太硬,二嚟做唔到台湾嘅风味所以都冇兴趣去试😂

2017-11-25
5 分钟 (外卖自取)
  • 综合芋圆