2024-03-27
今日去左元朗呢一间食螺丝粉嘅餐厅喺地铁站行过去都有少少距离,不过都唔算太远,大概系七至8分钟嘅时间,我同朋友今日去食lunch,餐厅店员都非常热情,咁为我哋介绍餐牌,非常友善✌🏻牛魔王螺丝粉😎,嚟到呢一间主要食螺丝粉嘅餐厅点样可以唔叫螺丝粉!我哋就叫咗呢一碗名为牛魔王螺丝粉,呢一碗粉嘅份量非常多,而且有好多唔同嘅配料令到成碗粉嘅口感增加,佢嘅牛筋非常好食炆得入味,钟意食牛筋嘅人唔可以错过,除咗牛筋之外仲有安格斯肥牛,安格斯肥牛,亦都唔会有好韧嘅感觉,食得出本身材料选择方便餐厅都系用咗一啲唔错嘅原材料,另外仲有牛展同埋潮汕牛丸,牛展都有非常香浓嘅牛肉味,而且加埋螺丝粉一齐食配搭上嘅口感都几好食,牛丸亦都爽口弹牙,绝对唔系普通嘅货色!卤水肥肠👍🏻,餐厅用新鲜嘅猪大肠去制作呢一个菜式,呢一个卤水猪大肠有少少特别嘅地方系餐厅会放避风塘嘅炒系放喺卤水猪大肠上边,有少少避风塘猪大肠嘅口感,虽然呢一个味道系我第一次食,但系成个口感非常特别,而且加蒜蓉嚟讲亦都令到成个菜式更香,辣辣地咁味道几特别,钟意食内脏嘅朋友都可以试吓!溏心炸蛋👍🏻,餐厅嘅溏心蛋再加埋特别调配酱汁,令到成只鸡蛋更加好食,识落亦都有
溏心炸蛋👍🏻,餐厅嘅溏心蛋再加埋特别调配酱汁,令到成只鸡蛋更加好食,识落亦都有香浓嘅蛋香味,作为前菜嚟讲非常开胃!
老阵皮罗汉果茶(自家制)👍🏻,最后饮埋餐厅自家制嘅罗汉果茶,食完呢一餐咁丰富嘅lunch,好满足!