2024-04-06
Red Object 都食过几次, 主打番茄蓉汤底既各款面食. 今次呢间起九龙湾, 楼面吾算大, 所有位加埋大概20个左右 (如果无记错 LOL), 平日去吾洗排队直接入我地两个人一人叫左一个面, 份量其实都正常, 女仔一定够, 男仔如果叫多肉嘅餐都应该够🍅🍜🐔炭香脆嫩鸡排 (刀削面) $70 + 秋葵 $12块鸡排既鸡皮煎得几好, 少少焦香同脆脆地. 鸡肉用既系鸡上脾, 嫩滑吾柴, 唯一可以弹既就系调味差少少, 大部分调味都起晒块鸡皮度刀削面正正常常最掂系个番茄汤, 吾系谭仔沟出黎果种, 系真系成个番茄打成蓉果只,啖啖都系番茄肉🍅🍲🐮特级牛魔王 $128 叫左个最贵既面, 因为见乜都有得试汤底一样就吾多讲牛肩胛煎得几香, 大块得黎吾韧, 调味就正常偏淡牛展黎黎去去都差吾多, 吾煮过火都基本都吾会吾好味, 呢块几淋牛舌好厚切, 不过吾记得一块定两块, 煮得岩岩好, 咬落吾散少烟韧, 调味都系偏淡牛骨髓劲香, 我觉得同个番茄汤咁配又几搭, 食一条都吾会觉得腻, 加上吾系周围有得食, 呢个推荐
🍅🍜🐔炭香脆嫩鸡排 (刀削面) $70 + 秋葵 $12
刀削面正正常常
🍅🍲🐮特级牛魔王 $128
叫左个最贵既面, 因为见乜都有得试
汤底一样就吾多讲
牛肩胛煎得几香, 大块得黎吾韧, 调味就正常偏淡