2021-08-01
朋友约我过嚟旺角食饭 收工一嚟到 一开始都唔多人 点知越食越多人 去到8点几左右已经全场爆满 加上有奥运睇嘅关系 大家一边睇奥运 饮啤酒 食鸡煲 成个场嘅气氛都几开心。🥢~~~坐低之后 店员先为我哋送上鸡煲 食完之后就可以自行加汤打边炉 火锅料就可以用QR code自助落单 出面仲有自助区 有小食、雪糕同饮品可以自取🥢~~~眼阔肚又阔嘅我哋 一叫就叫左一堆嘢食 例如有青口 炸鱼皮 墨鱼仔 水鱿 花胶 粟米 炸支竹 猪红 鲜鹅肠 黄金鱼籽球 蒜汁花枝丸 爽猪皮 响铃 红薯粉 午餐肉 炸鱼皮 青瓜云耳等等等等 因为太多真系不能尽录 今日就拣几样我最钟意嘅同大家介绍下😆~~~首先要讲我心目中嘅top one第一位 咁就梗系佢啲鸡啦 呢间老牌鸡煲店 鸡煲果然系做得几惹味 佢哋有唔同嘅价钱 可以自己拣任食鸡煲or not 系几正 一啖鸡煲一啖荔枝乌龙 感觉非常爽皮😚~~~另外就钟意佢哋嘅青瓜云儿 唔系好辣 但系又好爽脆 比我系屋企自己整嘅好食得多 一个人食咗差唔多两三兜🤣~~~火锅料方面 猪红几滑溜 墨鱼仔鲜美 粟米好香甜 通菜亦都好食 色泽翠绿 清新爽口 而且因为通菜嘅构造关系 菜嘅中央管道
~~~
火锅料方面 猪红几滑溜 墨鱼仔鲜美 粟米好香甜 通菜亦都好食 色泽翠绿 清新爽口 而且因为通菜嘅构造关系 菜嘅中央管道 会装咗啲鸡煲汤汁 令到成件事食落去特别滋味 ☺️